Omavaraisuus-yritelmiä

sunnuntai, 30. syyskuu 2012

Harrastelija-omavarainen on taas kokkeillu.

Tämmöset pikakasvihuoneet on ollu männä kesänä, näissä tomaattia, kurkkua ja paprikaa.

Tomaatti kasvo tosi hyvin ja teki raakileita, jotka ei oo vieläkää menny punasiksi – eivät siis ehi tälle kesälle. Kurkku ei meinannu alakaa millään kasvaan kokoa ja kaikki kurkun alut nahistu parin päivän jälkeen. Nyt syksyllä kasvaa kyllä pittuutta, mutta eihän se mittää kurkkuja toki tee. Paprikat toin sisälle, ku uhittelivat, että tullee pakkasyöt. Sisällä ne on voineet hyvin.

Toivoa siis vielä on.

Pottujaha mulla on toki pottupitäjässä asuvana ollu joka vuosi kasvamassa. Tänä kevväänä poiku 5v teki meiän potun. (aiempina vuosina sen on tehny tytteli) Syksyllä maasta löyty pari oikeen perhekokosta perunaa.

Kokkeilin myös:

ruusukaalia siemenistä -> öööö… kaksi iti pussillisesta eikä niissä kyllä ikinä näkyny  mittää kaalinmykeröä muistuttavaa

kesäkurpitsaa jälleen -> satoa tuli hyvin, mutta niin myöhäseen ajankohtaan täällä pohjosessa, että yks hallayö nii kaikki oli mennyttä eikä lisää tullu

Kesäkurpitsasta muuten tein Ratatouille provencalea ja voi pojat, se oli hyvvää! Eihän sitä pakastukseen asti riittäny.

Haluan kokkeilla:

Kauraa tai vehnää -> ihan koristetarkotukseen

*

No nämä nyt on tämmösiä… Vaikka muka-maalla asutaanki, niin kyllä se vain sielu leppäis, ku vois asua oikiasti maalla ja kasvattaa ruokaa ja hedelmäpuita, pittää ehkä jotaki eläimiä. Olis tillaa ympärillä.

Leave a Reply